Minister Adema wil niets weten van ramkoers met Brussel over mestbeleid

€˜Realiteitszin is een subjectief begrip’, aldus de BBB tijdens een Tweede Kamerdebat over de mestcrisis. Het kost landbouwminister Piet Adema donderdag grote moeite sommige Kamerleden ervan te overtuigen dat het geen goed idee is om op ramkoers met Brussel te gaan liggen.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+7
Polder
Als ieder tegen je is en feiten {de te lage Nederlandse normen in oppervlaktewater} er niet meer toe doen dan heeft de boer nauwelijks toekomst in Nederland. Ja er blijven er over maar tegen welke prijs? want de overblijvers zullen de saneringen vd coöperaties moeten ophoesten.
+2
MBMB
Heeft iedereen in de gaten dat we van A tot Z belazerd worden? Vast staat dat al voor stikstof: de wet deugt aantoonbaar niet en dat is wetenschappelijk bewezen. Toch doorgaan met de 0,005 drempel. Nu dan de KRW, want alles wat ons nu overkomt hangt vast aan de KRW. Door Nederland expres ingevuld met stikstof- en fosfaat normen die VEEL strenger zijn dan elders en bovendien variëren en WAAROP eigenlijk gebaseerd. Keihard door Agrifacts aangetoond. Waarom KRW toepassen op alle wateren? Wat is de invloed van alle andere bronnen, industrie, overstorten, indirecte lozingen? Waarop is de 20% eis gebaseerd en HOE met de overige 80% die van andere sectoren afkomstig is. De aanwijzing NV gebieden berust op drijfzand en oude cijfers maar DAAR mogen we het niet meer over hebben. Dat de aanwijzing NV na 1 jaar aangepast wordt toont aan dat de eerste aanwijzing niet deugt; maar de rest deugt ook niet. Moedwillig geconstrueerd om krimp te forceren. Gebeurt voor je ogen in dit zogenaamde democratische land waar eerlijkheid en rechtvaardigheid niet meer van belang is. De verklaring is dat zich als een vijand gedraagt. Lijkt mij: georganiseerde acties: massale WOO verzoeken, massale aansprakelijkheidsstellingen, massale bezwaren tegen de waterschapsheffingen, breed onderzoek en bewijsvinding naar de oorsprong van dit alles. Dit laten we toch niet gebeuren??
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @MBMB:
Heeft iedereen in de gaten dat we van A tot Z belazerd worden?

Helaas velen niet. Of zijn te lam om zich ergens druk om te maken.
producent
En wat hoor je Adema gisteren dan zeggen,
Nederland is in zijn geheel als kwetsbaar gebied aangemeld met dus een norm van 170 kg stikstof.
Want niet kwetsbare gebieden mogen geen norm hebben en dan zijn die gebieden na een aantal jaren toch weer kwetsbaar.
Daarbij komt dan nog dat niet kwetsbare gebieden geen norm mogen hebben want dan worden ze automatisch kwetsbaar. Je zou zeggen leg daar een norm van 230/250 kg op dat moet makkelijk kunnen, maar dat mag dus weer niet.

Maar ja om dat te snappen moet je in de politiek zitten .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , mestbeleid , brussel , bbb en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0