Kalenderlandbouw

IK DOE NIET MEER MEE

Deel dit topic

Reacties

+1
mlkvhoudr
Je hebt je laten uitkopen?
+4
Frederika
@mlkvhoudr Nee hoor boer nog volop maar het wordt tijd om je eigen kop te volgen,en je niet alles laten voorkauwen
mlkvhoudr
@Frederika welke datum speelt op dit moment?
+3
Frederika
@mlkvhoudr alle data voor bemesting zaaien oogsten daar kan je geen datum voor prikken de natuur laat zich niet sturen
+1
marcsterreborn
@Frederika @cjw73 alle data voor bemesting zaaien oogsten daar kan je geen datum voor prikken de natuur laat zich niet sturen. kijk naar het weer en het land , niet naar de kalender.

Werkelijk? Zelf heb ik op school geleerd: 20 april maïs zaaien. Dus dat doen we braaf jaar op jaar.....
+7
cjw73
@Frederika doe ik al jaren, kijk naar het weer en het land , niet naar de kalender.
Frederika
@cjw73 Zouden er meer moeten doen en durven
Albert Altena
@Frederika Landbouw is gewoon werken met de natuur omstandigheden.
+2
de Tank
@Frederika volgens mij doen de meesten dat hoor.
+1
cjw73
@Frederika doen de meesten toch ook. Ik maai als het mooi weer is en het land het toe laat. Niet omdat er toevallig 1 mei op de kalender staat.
Frederika
@cjw73 bemest jij je land ook eerder dan 16 februari zoals de wet voorschrijft
cjw73
@Frederika die optie is hier maar bij 1 perceel aanwezig, en vanwege ruime opslag niet nodig. Het land heeft hier geen draagkracht vanwege de ganzen. Maar er zijn andere dingen waar ik absoluut niet naar kijk. De maïs gaat er pas af als het rijp is, en niet voor 1 oktober.
+3
Claas 1986
@Frederika waarom mag duitsland 15 Jan al uitrijden en is het hier een maand later? hier aantal stukken had begin feb mooi gekund, later geen kans weer gehad. nu eerst maar eens keer maaien. mestkelder is bijna vol.
bio boer
@Claas 1986 dat komt om we de regels elke keer hebben moeten aanscherpen om derogatie maar ik dacht dat Duitsland 1 feb was
+1
Frederika
@Claas 1986 Dat bedoel ik waarom toen niet bemest dan?Had er in die periode al een paar hectare onder
+1
HansBa
@Frederika precies, ieder zegt zijn eigen gang te gaan maar ondertussen , net als bij maïs, als er niet onder gezaaid is hakselen de meeste voor 1 okt. rijp of niet.
+1
cjw73
@HansBa heb vorig jaar 18 oktober gehakseld en het laatste 3 dagen later. Dat van 18 heb ik direct erna ingezaaid. De rest helemaal niet.
+1
HansBa
@cjw73 maar toch als er gelobbyd moet worden tegen die onzin komen er meer met tegen argumenten als voor. Net als van t voorjaar om vanaf 1 febr te mogen mesten komen er meer met dat je maar genoeg opslag moet hebben dan dat ze het steunen.
cjw73
@HansBa nou opslag tot 15 februari is gewoon te krap. Kan ook een maand sneeuw of vorst zijn.
HansBa
@cjw73 daar gaar het niet om, als het voorjaar er naar is zoals dit voorjaar zou het mooi zijn als die versoepeling er is. Dat de meesten hier zeggen naar de natuur te werken en niet naar de verplichte kalender heb ik mijn vraagtekens bij. Daarom altijd steunen zulke voorstellen. Je bent natuurlijk niet verplicht om dan uit te rijden.
cjw73
@HansBa van uit de overheid hoeven we niet op versoepeling te rekenen, en omdat ik zelf geen bemester heb, en de loonwerker zich er niet aan brandt, is eerder uitrijden voor mij geen optie.
+1
HansBa
@cjw73 Met zo'n instelling verandert er nooit wat, overheid is 10 keer nee en dan toch een ja. En niet alles terug koppelen naar je eigen, samen gaan voor minder anders wordt het alleen maar erger met .de onzin regels.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @HansBa:
komen er meer met dat je maar genoeg opslag moet hebben dan dat ze het steunen.

Is niet alleen hierbij. Alle onzin wordt door velen in sector enthousiast in stand gehouden. Ik sta daar ook altijd van te kijken.
de Tank
Quote Reactie van @HansBa:
Net als van t voorjaar om vanaf 1 febr te mogen mesten komen er meer met dat je maar genoeg opslag moet hebben dan dat ze het steunen.

Als het ieder jaar mogelijk is om 1 februari uit te kunnen rijden geef ik je gelijk. Degene die nu nog niet hebben kunnen rijden konden dat 1 februari ook niet. En je hebt nooit teveel mestopslag.
+2
pieta
@de Tank Beide dingen moesten er zijn en mogen. Het ene sluit het andere niet uit. Bij voldoende ruimte rijd je niet uit als het land niet geschikt is. Ik heb het wel in de put moeten laten zitten toen het land geschikt was. Ik denk 2 seizoenen geleden of vorig jr. Toen ws het land begin februari klaar voor mest en werd het op de 18e te nat.
HansBa
@de Tank 2e week februari ging het hier het beste, daarna werd het alleen maar natter.
Vroeg bemeste percelen staat nu het meeste gras. Voorjaar wordt vroeger, regels moeten met de verandering meegaan!
+1
Albert Altena
@HansBa Hier 2 feb. ingekuild, bemest en nu weer dik snit.
+2
spotmelker
@Frederika
Quote:
bemest jij je land ook eerder dan 16 februari zoals de wet voorschrijft
dat is ook zo'n achterlijke regel! Als het land het toelaat moet je gewoon bemesten. Schop mee en kijken, kan het hier aan de tulpen heel goed zien. Ik heb een perceel met vaste mest gedaan eind januari. Daarvan is de melk al afgeleverd.
+1
Bartlehiemboer
@Frederika

Ja, wij zijn met meer.

Massaal weer gaan boeren zoals het generaties lang is gegaan.

Maar....
Het begon al met de Canadese truckers een paar jaar terug. Het loon werd gewoon ingehouden.
Of een dokter die een ander Corona verhaal had werd zijn bevoegdheid afgepakt.

Wat moet de boer wanneer hij geen melkgeld meer krijg?

Ik denk wel dat ze (clubje ministers wat nu nog regeert) zo ver gaat. En wie weet is het ook nog een opgezet spel. Het de boeren zo moeilijk maken dat ze hun eigen gang gaan. En dan een reden hebben om deze boer aan te pakken. Hoeven ze die boer niet meer uit te kopen.
+1
Claas 1986
De natuur laat zich niet dwingen. daarom werkt kalender landbouw ook niet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalenderlandbouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN